Sök i vårt arkiv

våra nyhetsbrev

Visst finns det hopp om golfresor som inte kostar skjortan – vi visar hur vi fick ihop våra, med lite resvana och mycket nyfikenhet.

vår hemsida

Vi bygger en foto-wikipedia över så många av världens golfdestinationer som möjligt innan vi drar på oss långvårdsblöjorna. Hur många rundor vill du själv hinna med innan du dör?

reportage i urval

Varje år bränner sig 100-tals finska golfare på sina klubbor. Vi har testat 15 banor som du lätt når med färja från Sverige.


Vi har smitit in på Spaniens privataste golfanläggning och testat de två förstklassiga banorna.


Att hitta rätt i det massiva utbudet av specialöl i Belgien var som att spela rysk roulett.


Vi har testat ett 100-tal banor i Florida. I vårt inledande kapitel om USA berättar vi hur du kan hitta stora rabatter på greenfeen.


Ska du lira golf i Thailand är det obligatorisk caddy. Så här fixar du den bästa.


Marocko växer som golfland och vi har hackat oss runt banor i hela landet.


Du åker inte till Borneo primärt för golfen, utan för att uppleva djurlivet i form av utrotningshotade orangutanger och näsapor.



Vi har testat alla 288 hål i turkiska Belek – och turkisk stjärtdusch, vilket tog en ända med förskräckelse.



Hmm, jag undrar om jag vågar åka till Oslo som ska vara så dyrt. Vi vågade och golfen och boendet är inte alls så dyrt – men håll dig nykter och upplev istället Vigelandsparken.



Valderrama, Finca Cortesin eller 516 korvar på IKEA – vi har testat för att se var du får mest för pengarna.



Golfen i Polen är på rejäl frammarsch och här får du mycket för pengarna. Vi har testat nästan alla banor.


Här har du chansen att lira sex Nicklaus-banor billigt.


Europas största golfresort når du lätt från Sverige.


Vietnams bästa korthål hittade vi uppe i bergen.


Danmarks bästa golfresort når du också lätt, med färja från Västsverige.



I Malaysia har vi testat ett 20-tal banor, många i absolut världsklass men med en betydligt lägre prislapp än vad du betalar i Thailand.


Vi har testat de flesta nattfärjor som kan vara aktuella för golfresan.



Tyskland erbjuder ofta riktigt trevlig miljö och bra mat i klubbhusen. Vi har testat ett 20-tal anläggningar som ligger bra till geografiskt.


Vi har testat ett 100-tal banor över hela Spanien.

 

Allt är förlåtet Jack

 

Simola är en förstklassig anläggning med boende i mycket stora och fina lägenheter. Banan är designad av Nicklaus och tycker du som oss att den gamle Björnen mest langar fram förutsägbara banor på slät mark kommer du att bli rejält överraskad.  

Simola ligger högt upp på kullarna tio minuters körning från Knysna. Boendet är i form av stora lägenheter av typen du hittar på förstklassiska amerikanska resorts, med kombinerat kök/matplats och vardagsrum med mycket stor balkong med utsikt mot golfbanan, lagunen i Knysna och bergen. Även från sovrummet hade vi utgång till den stora balkongen.

 


Köket var extremt välutrustat och badrummet hade såväl dusch som badkar. Lägenheterna har samma pris oavsett utsikt, så vill du ha de bästa vyerna mot golfbanan och Knysna ska du be om detta så snart som möjligt. Till varje lägenhet kunde man också köpa till ett angränsande dubbelrum med separat ingång. Dessa finns också att hyra separat för den som vill hålla nere kostnaderna.

 


Runt klubbhuset kan du putta, bada eller dricka öl och titta på utsikten. Finns också ett fint spa.


Banan är spektakulär och vi hade kunnat betala greenfee bara för att få bränna runt med buggyn – varför den är obligatorisk kommer du att inse redan när du ska ta dig till första tee. Motorerna är extra starka för att orka med den kuperade terrängen och om du som oss alltid upplevt att du aldrig fått chansen att släppa på tyglarna och visa dina rallytalanger i en golfbil har du chansen här.

 

Tee på hål 2. Det finns även tees där nere för den som tvekar huruvida bollen klarar äventyret ner. En ringlande serpentinväg tar dig ner – håll i hatten och ta det lugnt i kurvorna.


Banan är inte på något sätt en bollätare, det finns ofta gott om utrymme för den som planerar sina slag och Nicklaus har sett till att även höghcpare har chansen att ta sig runt utan att gå hårt åt bollkontot. Slår du kort är det framförallt på hål två som du ska överväga att omgruppera till en tee längre fram. Samtidigt är det kul att testa lyckan med drivern från en tee högt upp – och det finns en droppruta där fairway börjar.

 

 

Med de omgivande kullarna är banan skyddad från mycket av vinden. Det finns ingen gps i bilarna, så se till att få med dig en banguide från proshopen. Halfwayhuset är mycket bra och har fina vyer mot banan. När du avslutat rundan och ska upp till klubbhuset är buggyn värd sin vikt i guld. Banan var under vårt besök i mycket god kondition.

 

select your language

daenfifrdeitnoptes

testat Knysna:

Knysna

Pezula

Simola

reportage i urval

Malta hittade vi några hotellbalkonger med fantastisk utsikt. Där satt vi från soluppgångskaffet till solnedgångsölen (vi lyckades också pressa in några sol mitt på dagen-öl).


Österrike erbjöd estetiska inslag som vår sving inte levererade. Vi har testat ett 20-tal banor och käkat äkta wienerschnitzel.


Väster om London ligger banan där Bond och Goldfinger lirade om en guldtacka.



Vi har testat 2/3 av banorna i Luxemburg, en ligger på gångavstånd från flygets ankomsthall.


I östra Tjeckien hittade vi ett häftigt designhotell mitt i en 36-hålsanläggning.


Ring of Kerry är den kanske vackraste delen av Irland. Vi visar vägen till några pärlor.


I belgiska Mechelen bodde vi i en kyrka som gjorts om till designhotell.


Några av Indonesiens bästa banor hittar du strax utanför Singapore.


Vi har testat golfsemester i husbil. Latrintömningen spelade vi om och det var först när en av oss hade två upp i matcher som det började hända saker av vikt i toastolen.


Vi har testat Atlantic Links i Englands sydvästra hörn.



Golfkryssa till Tallinn eller Riga över en helg.



I norra Slovakien, två tim från lågprisflygplatsen i polska Kraków, hittade vi ett mysigt golfpaket med utsikt över nio toppar högre än vårt eget Kebnekaise.



Vår lågbudgetkorre spenderade en stor del av en vinter kringresande i Florida. Läs vad han tyckte!


Normandie överraskade, inte minst med maten på klubbarna. Vi har testat tio banor under en förlängd höstvecka.


Litauen, vi visar vägen till golfen och bra boende hos vår minst kända baltgranne.


Vi har testat samtliga fem banor på Cypern, alltså även den i Nordcypern.


Med bil och båt till några av Englands bästa banor.