Sök i vårt arkiv

våra nyhetsbrev

Visst finns det hopp om golfresor som inte kostar skjortan – vi visar hur vi fick ihop våra, med lite resvana och mycket nyfikenhet.

vår hemsida

Vi bygger en foto-wikipedia över så många av världens golfdestinationer som möjligt innan vi drar på oss långvårdsblöjorna. Hur många rundor vill du själv hinna med innan du dör?

reportage i urval

Varje år bränner sig 100-tals finska golfare på sina klubbor. Vi har testat 15 banor som du lätt når med färja från Sverige.


Vi har smitit in på Spaniens privataste golfanläggning och testat de två förstklassiga banorna.


Att hitta rätt i det massiva utbudet av specialöl i Belgien var som att spela rysk roulett.


Vi har testat ett 100-tal banor i Florida. I vårt inledande kapitel om USA berättar vi hur du kan hitta stora rabatter på greenfeen.


Ska du lira golf i Thailand är det obligatorisk caddy. Så här fixar du den bästa.


Marocko växer som golfland och vi har hackat oss runt banor i hela landet.


Du åker inte till Borneo primärt för golfen, utan för att uppleva djurlivet i form av utrotningshotade orangutanger och näsapor.Vi har testat alla 288 hål i turkiska Belek – och turkisk stjärtdusch, vilket tog en ända med förskräckelse.Hmm, jag undrar om jag vågar åka till Oslo som ska vara så dyrt. Vi vågade och golfen och boendet är inte alls så dyrt – men håll dig nykter och upplev istället Vigelandsparken.Valderrama, Finca Cortesin eller 516 korvar på IKEA – vi har testat för att se var du får mest för pengarna.Golfen i Polen är på rejäl frammarsch och här får du mycket för pengarna. Vi har testat nästan alla banor.


Här har du chansen att lira sex Nicklaus-banor billigt.


Europas största golfresort når du lätt från Sverige.


Vietnams bästa korthål hittade vi uppe i bergen.


Danmarks bästa golfresort når du också lätt, med färja från Västsverige.I Malaysia har vi testat ett 20-tal banor, många i absolut världsklass men med en betydligt lägre prislapp än vad du betalar i Thailand.


Vi har testat de flesta nattfärjor som kan vara aktuella för golfresan.Tyskland erbjuder ofta riktigt trevlig miljö och bra mat i klubbhusen. Vi har testat ett 20-tal anläggningar som ligger bra till geografiskt.


Vi har testat ett 100-tal banor över hela Spanien.

 

Waterfront-restauranger och tre golfbanor


Knysna är sedan länge ett populärt tillhåll för europeiska övervintrare. Här finns tre banor, två förstklassiga med boende och en som funkar utmärkt för den som hellre lägger pengarna på de trevliga hamnkrogarna.

Knysna är större än Plettenberg Bay halvtimmen bort, men fortfarande med småstadskänsla. Till skillnad mot ”Plett” är staden helt platt och lätt att ta sig runt till fots. Här finns inga stränder, men väl en pocket-version av Kapstadens ”Waterfront”,  med trevliga restauranger med utsikt mot ankrade båtar och lagunen.

 

Simola par 4, snudd på lika högt som långt. Längst upp: Pezula, par 5.


I separata artiklar har vi testat de förstklassiga anläggningarna Simola och Pezula. Den första erbjuder boende i stora lägenheter och riktig berg-o-dal-bane-golf, men oftast utan vind. Den andra kan dra ner byxorna rejält även på duktiga golfare när det blåser rejält. Första nio på Simola och sista nio på Pezula lär vara en av de häftigaste 18-hålare du kan sätta ihop.

 

Knysnas hål 9, som inte alls är representativt för layouten.

För den som vill hålla nere kostnaden för greenfeen är Knysna Golf Club, fem minuters körning från centrum, ett vettigt alternativ. Klubben har funnits länge men klubbhuset är mycket fräscht och mat och dryck är skamset billig.

 


Banan är en öppen parkbana (förutom hål 9 som är helt omslutet av vegetation), helt platt och lätt att gå. Under vårt besök var skicket bra rakt igenom, men vi kunde ana att den kan ta en hel del stryk under torrperioder, så kolla vad som gäller om det varit ont om nederbörd.

 

 

All ruff var under vårt besök nerklippt så om du inte skickar iväg bollen i en vattenpöl eller ut i sidovegetationen på 9:an så kommer du sannolikt klara dig på samma boll hela rundan. Teeskyltarna erbjöd inte mycket information men på scorekortet har du en skiss över samtliga hål som funkade bra för oss. 

 

select your language

daenfifrdeitnoptes

testat Knysna:

Knysna

Pezula

Simola

reportage i urval

Malta hittade vi några hotellbalkonger med fantastisk utsikt. Där satt vi från soluppgångskaffet till solnedgångsölen (vi lyckades också pressa in några sol mitt på dagen-öl).


Österrike erbjöd estetiska inslag som vår sving inte levererade. Vi har testat ett 20-tal banor och käkat äkta wienerschnitzel.


Väster om London ligger banan där Bond och Goldfinger lirade om en guldtacka.Vi har testat 2/3 av banorna i Luxemburg, en ligger på gångavstånd från flygets ankomsthall.


I östra Tjeckien hittade vi ett häftigt designhotell mitt i en 36-hålsanläggning.


Ring of Kerry är den kanske vackraste delen av Irland. Vi visar vägen till några pärlor.


I belgiska Mechelen bodde vi i en kyrka som gjorts om till designhotell.


Några av Indonesiens bästa banor hittar du strax utanför Singapore.


Vi har testat golfsemester i husbil. Latrintömningen spelade vi om och det var först när en av oss hade två upp i matcher som det började hända saker av vikt i toastolen.


Vi har testat Atlantic Links i Englands sydvästra hörn.Golfkryssa till Tallinn eller Riga över en helg.I norra Slovakien, två tim från lågprisflygplatsen i polska Kraków, hittade vi ett mysigt golfpaket med utsikt över nio toppar högre än vårt eget Kebnekaise.Vår lågbudgetkorre spenderade en stor del av en vinter kringresande i Florida. Läs vad han tyckte!


Normandie överraskade, inte minst med maten på klubbarna. Vi har testat tio banor under en förlängd höstvecka.


Litauen, vi visar vägen till golfen och bra boende hos vår minst kända baltgranne.


Vi har testat samtliga fem banor på Cypern, alltså även den i Nordcypern.


Med bil och båt till några av Englands bästa banor.