Sök i vårt arkiv

våra nyhetsbrev

Visst finns det hopp om golfresor som inte kostar skjortan – vi visar hur vi fick ihop våra, med lite resvana och mycket nyfikenhet.

vår hemsida

Vi bygger en foto-wikipedia över så många av världens golfdestinationer som möjligt innan vi drar på oss långvårdsblöjorna. Hur många rundor vill du själv hinna med innan du dör?

 

 

Vi har testat de bästa banorna längs Garden Route


Garden Route påminner med afrikanska mått en hel del om Europa, med flera trevliga turistorter strödda längs den afrikanska sydkusten. Det som framförallt lockar oss här är det sköna Medelhavsklimatet.

Garden Route är jämte Krugerparken och Kapstaden Sydafrikas kändaste turistdestination. Exakt var den börjar och slutar, framförallt österut, beror lite på vem du frågar. Den populäraste sträckan är dock de 14 milen mellan Mossel Bay och Plettenberg Bay.

 

Korthål på The Links på Fancourt. Längst upp: Pezula. Nedan: Pinnacle Point i Mossel Bay.


Visuellt tycker vi att Garden Route är mycket skrik för lite ull för oss européer, för den europeiska Medelhavskusten är betydligt mer pittoresk. Men maten och boendet här är betydligt billigare, så vi kan se varför många svenskar gillar stället. För golfare har Garden Route blivit allt mer intressant. Det började i George och med åren har det etablerats allt fler förstklassiga golfresorts, t.ex. i Mossel Bay och Knysna. För den som vill ha bra stränder i kombination med billig golf är Plettenberg Bay ett tips. 

 

 

Aldrig har vi sett ett sådant sprättande med klubbtröjor från berömda golfklubbar som på Fancourt – många ville visa att det minsann inte var en engångsföreteelser att de gästspelade på en fin bana. I ett försök att desarmera den spända alfahanne-atmosfären svängde vi inom en bensinstation för att få tag på några snygga tröjor inför vår runda på The Links, tyvärr gick vi på pumpen då de inte hade kvar tröjor i vår storlek, men som alltid på bensinstationer är det tanken som räknas.

 

select your language

daenfifrdeitnoptes

testat Garden Route:

Fancourt Montagu

Fancourt The Links

George

Goose Valley

Knysna

Oubaai

Pezula

Pinnacle Point

Plettenberg Bay

Simola

TBR:s frågepanel

Varför finns det egentligen birdiewhisky men inte dubbelbogeywhisky, när man verkligen behöver en stänkare? Vi besvarar golfens förbisedda frågor.

Varför är det bättre med matchspel i OS-golfen?

Hur riskfyllt är det att spela golf utanför den egna kommungränsen? Själva har vi varit med om en del, t.ex. krockisen ovan, men de finns de som haft det betydligt svettigare.

Varför är inte TBR med på sociala medier? Vår långnäsa ger svaret.